Sälj till den med bäst villkor

Det är klart du hellre vill kunna sälja en pryl till din kompis trots att du lagt upp en auktion på Tradera. Men idag måste du pinsamt be din vän att gå in och lägga ett bud, precis som alla andra. På ibid.se värnar vi om dina vänner och vi förstår att olika personer har olika värden. Om du redan ska skicka ett paket till vinnaren av din klocka, då är det klart att du ska få skicka med annat som personen också lagt bud på.

Alla bud är alltså välkomna, vilket också gör att du ser vilka bud som utmärker sig. Det behöver inte vara en vän som du väljer att acceptera budet ifrån. Det kan vara någon med gott betyg, någon som verifierat sina kontaktuppgifter, någon med gemensamma vänner, eller någon som bor på ett fördelaktigt ställe (kanske nära jobbet, stugan eller i en stad du gärna vill besöka).

Det här inlägget postades i Funktioner. Bokmärk permalänken.
 • Kanske ska man ha en ”trust bar” där olika faktorer visas? På så vis får en överblick över trovärdigheten hos en viss köpare eller säljare.

  Förslag på faktorer:
  – Om man verifierat sin mailadress, sitt telefonnummer, sin adress osv.
  – Om man varit medlem länge, aktiv länge, eller aktiv inom denna kategori/prisklass.
  – Om man fått bra betyg från tidigare försäljning.
  – Om man har vänner/referenser på sajten.
  – Om man kopplat in andra sociala tjänster, typ Twitter, Facebook o dyl.
  – Om man varit snabb att få kontakt med när det behövts.
  – Om man bor i samma trappuppgång (uppmana till rekrytera grannar!)

 • 2 olika rankningar som jag ser det, en är en rankning av personens pålitlighet, det andra är en rankning av matchning mellan köpare/säljare